För 4 personer, 25 minuter
400 g kryddig korv med hög kötthalt
1 gul lök
2–5 dl rensad vild svamp
10 medelstora, fasta potatisar
5–6 kvistar färsk timjan
salt och vitpeppar
smör och rapsolja
Att äta till:
isbergssallad
gurka
tomat
Gör så här:
1. Skala och skär potatisen i centimeterstora tärningar och ge dem ett uppkok i lättsaltat vatten och låt rinna av i durkslag. Allt för att bli av med stärkelse som gör att det fastnar i pannan.
2. Skala och hacka löken fint. Hacka kantarellerna grovt och skär korvarna i lite större bitar.
3. Stek potatis i lika delar smör och rapsolja under omrörning några minuter. Tillsätt lök, svamp och hackad timjan. Stek några minuter till. Vänd ned korvbitarna och stek ytterligare ett par minuter. Smaka av med salt och vitpeppar. Servera med riven isbergssallad och bitar av tomat och gurka.