Stuvad färsk vitkål och köttfärsbiffar

Livsstil & fritid2017-08-10 08:33

Gör så här:

1. Skär bort rotstocken och strimla vitkålen. Koka kålen i saltat vatten ett par minuter. Låt kålen rinna av i durkslag.

2. Fräs finhackad purjolök med smör i en kastrull. Späd med mjölk och red av med majsstärkelse löst i vatten. Vänd ned kålen och smaka av med grovt mortelstött kummin och hackad timjan. Sjud allt ett par minuter, salta och peppra.

3. Blanda ströbröd med vatten, kalvfond och ägg. Arbeta i köttfärs, salt och peppar. Forma och stek pannbiffar i lika delar smör och rapsolja. Servera kålen och biffarna med kokt potatis.

För 4 personer, 25 minuter Till stuvningen: 1/2 vitkålshuvud 1 msk smör 1/3 purjolök 3 dl mjölk majsstärkelse 1 tsk grovt stött kummin 3-4 kvistar färsk timjan salt och peppar smör och rapsolja Till köttfärsbiffarna: 500 g blandfärs 70/30 4 msk ströbröd 1 dl vatten 1 tsk koncentrerad kalvfond 1 ägg salt och peppar Att äta till: kokt potatis 16731136Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!