Strimlad biff på couscousbädd

Livsstil & fritid2017-05-26 08:17

Gör så här:

1. Strimla köttet, skiva de gula lökarna och strimla purjolöken. Blanda soja, rapsolja, socker, svartpeppar och pressad vitlök. Vänd ned köttblandningen och låt dra 15 minuter.

2. Koka upp vatten och kycklingfond. Tillsätt 1 msk rapsolja och couscous. Rör om och låt dra under lock vid sidan av spisen i 5 minuter.

3. Snabbstek grönsakerna med rapsolja. Blanda grönsaker och couscous och smaka av med ingefära, chili och salt. Slå köttblandningen direkt i het panna och snabbstek en dryg minut. Lägg upp couscous först och kött ovanpå.

För 4 personer, 25 minuter 500 g lövbiff 2 gula lökar 1/2 purjolök 2 msk soja 2 msk rapsolja 1 msk socker svartpeppar 1 vitlöksklyfta Att äta till: 4 dl couscous 4 dl vatten 1 tsk kycklingfond 500 g wokgrönsaker 1+1 msk rapsolja 1 msk färskriven ingefära 1 tsk flagad, torkad chili salt 16731138Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!