Strimlad biff på couscousbädd

Strimlad biff med vitlök och couscous med färsk ingefära lämnar ingen oberörd. Det här är mat för alla som gillar kryddiga smaker.

Vitlök och ingefära ger fin smak åt den strimlade biffen på couscousbädd.

Vitlök och ingefära ger fin smak åt den strimlade biffen på couscousbädd.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-04-04 10:26
Vitlök och ingefära ger fin smak åt den strimlade biffen på couscousbädd.
Vitlök och ingefära ger fin smak åt den strimlade biffen på couscousbädd.

För 4 personer, 25 minuter

500 g lövbiff

2 gula lökar

1/2 purjolök

2 msk soja

2 msk rapsolja

1 msk socker

svartpeppar

1 vitlöksklyfta

Att äta till:

4 dl couscous

4 dl vatten

1 tsk kycklingfond

500 g wokgrönsaker

1+1 msk rapsolja

1 msk färskriven ingefära

1 tsk flagad, torkad chili

salt

Gör så här:

1. Strimla köttet, skiva de gula lökarna och strimla purjolöken. Blanda soja, rapsolja, socker, svartpeppar och pressad vitlök. Vänd ned köttblandningen och låt dra 15 minuter.

2. Koka upp vatten och kycklingfond. Tillsätt 1 matsked rapsolja och couscous. Rör om och låt dra under lock vid sidan av spisen i 5 minuter.

3. Snabbstek grönsakerna med 1 matsked rapsolja. Blanda grönsaker och couscous och smaka av med ingefära, chili och salt. Slå köttblandningen direkt i en het panna och snabbstek en dryg minut. Lägg upp couscous först och kött ovanpå.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!