Storvilt och ugnsrostat

Livsstil & fritid2017-12-22 07:07

Gör så här:

1. Skala kålrot och morötter. Skär rotsakerna och löken i klyftor och bitar. Sprid ut dem i långpannan och ringla över 1–2 matskedar rapsolja. Krydda med salt, peppar och stött rosmarin. Rosta i ugnen på 175 grader i 35 minuter.

2. Blanda älgfärs med kall, kokt och mosad potatis, ägg och kryddor. Forma köttbullar och stek långsamt i lika delar smör och rapsolja.

3. Koka upp vatten och grädde i en kastrull. Tillsätt viltfond samt mortelstött timjan och rosmarin. Koka upp och red med majsstärkelse löst i vatten. Sjud 5 minuter. Klicka i gelé, färga med soja och smaka av med salt och peppar.

För 4 personer, 1 timme 600 g älgfärs 1 stor kokt, kall potatis 2 ägg 1 tsk salt 1 krm svartpeppar smör och rapsolja Till såsen: 3 dl vatten 2 dl grädde, gärna mager 1 1/2 msk konc. viltfond 1/2 tsk timjan 1/2 tsk rosmarin 1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten 1 tsk kinesisk soja 2 msk vinbärsgelé salt och peppar Till rotsakerna: 10–12 potatisar 1/2 kålrotshuvud 3–4 morötter 1 gul lök rosmarin salt och peppar rapsolja 16731138Foto: TT Redigering 1.Foto: TT Redigering 1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!