Till 4 personer, 25 minuter
600 g torskfilé
5 msk vetemjöl
1 stort ägg
1 1/2 dl veteströbröd
smör och rapsolja
salt och peppar
Till remouladsåsen:
1 dl finhackad pickels
2 msk kapris
1 tsk curry
1 tsk dragon
1 1/2 dl majonnäs
4 msk crème fraiche
1 tsk vitvinsvinäger
Att äta till:
kokt potatis
citron
ärtor
Gör så här:
1. Hacka pickels och kapris ganska fint. Blanda majonnäs och crème fraiche. Krydda blandningen med curry, dragon och vinäger. Avsluta med att vända i pickels och kapris.
2. Se till att fisken är delad i portionsbitar. Vänd bitarna i tur och ordning: vetemjöl, uppvispat ägg och ströbröd. Stek fisken i lika delar smör och olja i medelvarm panna. Salta och peppra lätt.
3. Servera fisken på en tallrik med kokt potatis, ärtor, citron och remouladsåsen.