Stekt torskfilé med remouladsås

Alla som har besökt ett fiskeläge i Danmark vet hur knaperstekt fisk doftar. God att äta som den är och ännu godare med en klick currykryddad remouladsås.

Nystekt torskfilé med lätt currykryddad remouladsås är mat som får smaklökarna att tro de hamnat i Danmark.

Nystekt torskfilé med lätt currykryddad remouladsås är mat som får smaklökarna att tro de hamnat i Danmark.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-08-07 06:50
Nystekt torskfilé med lätt currykryddad remouladsås är mat som får smaklökarna att tro de hamnat i Danmark.
Nystekt torskfilé med lätt currykryddad remouladsås är mat som får smaklökarna att tro de hamnat i Danmark.

Till 4 personer, 25 minuter

600 g torskfilé

5 msk vetemjöl

1 stort ägg

1 1/2 dl veteströbröd

smör och rapsolja

salt och peppar

Till remouladsåsen:

1 dl finhackad pickels

2 msk kapris

1 tsk curry

1 tsk dragon

1 1/2 dl majonnäs

4 msk crème fraiche

1 tsk vitvinsvinäger

Att äta till:

kokt potatis

citron

ärtor

Gör så här:

1. Hacka pickels och kapris ganska fint. Blanda majonnäs och crème fraiche. Krydda blandningen med curry, dragon och vinäger. Avsluta med att vända i pickels och kapris.

2. Se till att fisken är delad i portionsbitar. Vänd bitarna i tur och ordning: vetemjöl, uppvispat ägg och ströbröd. Stek fisken i lika delar smör och olja i medelvarm panna. Salta och peppra lätt.

3. Servera fisken på en tallrik med kokt potatis, ärtor, citron och remouladsåsen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!