För 4 personer, 30 minuter
600 g torskfilé från säkra bestånd
3 msk vetemjöl
1 ägg
1 1/2 dl veteströbröd
salt och vitpeppar
smör och rapsolja
Till såsen:
1 dl majonnäs
2 dl crème fraiche
4 msk finhackad pickels
2 msk finhackad kapris
1 msk finhackad persilja
1 tsk dragon
1 tsk vitvinsvinäger
Att äta till:
kokt potatis
ärtor
citron
dill
Gör så här:
1. Hacka pickels, kapris och persilja i matberedare eller i mixer. Blanda hacket med majonnäs och crème fraiche. Smaksätt med dragon, vinäger samt lite salt. Ställ såsen i kylen.
2. Dela fisken i portionsbitar. Salta, peppra och vänd den sedan i tur och ordning i vetemjöl, uppvispat ägg och ströbröd.
3. Stek i lika delar smör och rapsolja ungefär 2–3 minuter per sida. Servera med kokt potatis, kall remouladsås, ärtor, citron och dill.