Stekt torsk med remouladsås

Torsk är enkel och god att steka. Med en klassisk remouladsås till är middagen fulländad.

Stekt torskfilé med hemrörd remouladsås är mat som väcker minnen.

Stekt torskfilé med hemrörd remouladsås är mat som väcker minnen.

Foto: Dan Strandqvist/TT

Livsstil & fritid2018-03-13 15:32

För 4 personer, 30 minuter

undefined
Stekt torskfilé med hemrörd remouladsås är mat som väcker minnen.

600 g torskfilé från säkra bestånd

3 msk vetemjöl

1 ägg

1 1/2 dl veteströbröd

salt och vitpeppar

smör och rapsolja

Till såsen:

1 dl majonnäs

2 dl crème fraiche

4 msk finhackad pickels

2 msk finhackad kapris

1 msk finhackad persilja

1 tsk dragon

1 tsk vitvinsvinäger

Att äta till:

kokt potatis

ärtor

citron

dill

Gör så här:

1. Hacka pickels, kapris och persilja i matberedare eller i mixer. Blanda hacket med majonnäs och crème fraiche. Smaksätt med dragon, vinäger samt lite salt. Ställ såsen i kylen.

2. Dela fisken i portionsbitar. Salta, peppra och vänd den sedan i tur och ordning i vetemjöl, uppvispat ägg och ströbröd.

3. Stek i lika delar smör och rapsolja ungefär 2–3 minuter per sida. Servera med kokt potatis, kall remouladsås, ärtor, citron och dill.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!