Stekt torsk med räkor och dansk remoulad

Panerad torsk med dansk remoulad ger en härlig doft i köket. Vardagslyxa med handskalade räkor.

Panerad torsk med räkor och dansk remoulad väcker reseminnen till danska fiskelägen.

Panerad torsk med räkor och dansk remoulad väcker reseminnen till danska fiskelägen.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-10-02 06:24
undefined
Panerad torsk med räkor och dansk remoulad väcker reseminnen till danska fiskelägen.

För 4 personer, 30 minuter

600 g torskfilé

3 msk vetemjöl

1 stort ägg

1 1/2 dl veteströbröd

salt och vitpeppar

smör och rapsolja

Till såsen:

2 dl crème fraiche

1 dl majonnäs

1 dl finhackade pickels

2 msk finhackad inlagd kapris

1/2 tsk vitvinvinäger

1 tsk torkad dragon

1 tsk curry

Att äta till:

100 g skalade räkor

kokt potatis

blandad sallad

citron

Gör så här:

1. Hacka avrunna pickels och kapris i matberedare med kniven monterad. Tillsätt crème fraiche, majonnäs, dragon och curry. Kör lite till. Smaka av med vitvinsvinäger, salt och vitpeppar.

2. Dela fisken i portionsbitar och vänd i tur och ordning: vetemjöl, uppvispat ägg och veteströbröd. Salta och peppra lätt. Stek fisken i lika delar smör och rapsolja i medelvarm panna. Snåla inte med fettet.

3. Servera fisken med kokt potatis, räkor, citron, blandad sallad och dansk remoulad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!