För 4 personer, 30 minuter
600 g torskfilé
3 msk vetemjöl
1 stort ägg
1 1/2 dl veteströbröd
salt och vitpeppar
smör och rapsolja
Till såsen:
2 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1 dl finhackade pickels
2 msk finhackad inlagd kapris
1/2 tsk vitvinvinäger
1 tsk torkad dragon
1 tsk curry
Att äta till:
100 g skalade räkor
kokt potatis
blandad sallad
citron
Gör så här:
1. Hacka avrunna pickels och kapris i matberedare med kniven monterad. Tillsätt crème fraiche, majonnäs, dragon och curry. Kör lite till. Smaka av med vitvinsvinäger, salt och vitpeppar.
2. Dela fisken i portionsbitar och vänd i tur och ordning: vetemjöl, uppvispat ägg och veteströbröd. Salta och peppra lätt. Stek fisken i lika delar smör och rapsolja i medelvarm panna. Snåla inte med fettet.
3. Servera fisken med kokt potatis, räkor, citron, blandad sallad och dansk remoulad.