Husmanskost. Stekt fläsk med löksås är lättlagad husmanskost som man verkligen kan längta efter.
För 4 personer, 30 minuter
500 g rimmat fläsk
smör och rapsolja
Till såsen:
2 gula lökar
1 1/2 msk smör
2 msk vetemjöl
5 dl mjölk
salt och peppar
Att äta till:
kokt potatis
blandad sallad
Gör så här:
1. Skala och skär lökarna i mindre bitar. Fräs lökhacket med smör i kastrull. Bitarna ska klarna, inte brynas. Pudra över vetemjöl och späd med mjölk till slät sås. Låt såsen koka upp och sjuda i 5 minuter.
2. Stek fläsket i lika delar smör och rapsolja. Krydda med peppar. Salt behövs inte då fläsket är rimmat, det vill säga saltat.
3. Ta en knapp matsked fett från pannan och rör ner i såsen. Smaka av såsen med salt, om det behövs, och peppar.