För 4 personer, 25 minuter
600 g skinn- och benfri laxfilé
1 krm paprikapulver
1 krm stött rosmarin
2–3 kvistar färsk timjan
salt och vitpeppar
smör och rapsolja
Till såsen:
3 dl vatten
2 dl grädde
1 tsk stött rosépeppar
2 msk hackad timjan
1 fiskbuljongtärning
2 msk hackad dill
1 tsk vitvinsvinäger
1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
Att äta till:
kokt potatis
isbergssallad
citron
Gör så här:
1. Dela laxen i portionsbitar och krydda med paprikapulver, rosmarin, timjan, salt och vitpeppar. Stek fisken i lika delar smör och rapsolja, cirka 3 minuter per sida.
2. Koka upp vatten, grädde, rosépeppar, fiskbuljongtärning, hackad dill och vinäger. Red med majsstärkelse löst i vatten och sjud såsen 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
3. Servera fisken med kokt potatis, isbergssallad och citron.