För 4 personer, 30 minuter
3 msk olivolja
1 hel vitlök
3 1/2 dl färskrivet ljust matbröd
4 tomater
1 tsk paprikapulver
1 liter vatten
2 tärningar grönsaks- eller hönsbuljong
2 ägg
1 dl hackad persilja
salt och vitpeppar
Gör så här:
1. Skär bort kanterna och riv matbrödet. Flå tomaterna i kokande vatten. Dra bort skalet och hacka tomatköttet. Skala och finhacka vitlöksklyftorna.
2. Värm olivolja i en kastrull. Tillsätt vitlök och låt den fräsa lätt på svag värme utan att den tar färg.
3. Tillsätt det rivna brödet och höj värmen. Rör i kastrullen och avvakta till dess brödet fått lite färg. Det tar ungefär 2–3 minuter. Tillsätt hackade tomater, paprikapulver, vatten och två tärningar grönsaks- eller hönsbuljong. Låt koka upp och sjuda sakta cirka 20 minuter under lock.
4. Vispa upp äggen i en skål. Lyft kastrullen från värmen och tillsätt äggen och den hackade persiljan. Smaka av med salt och peppar.