Soppa pÄ riktigt

Livsstil & fritid2017-06-19 08:11

1. Skala sparrisarna med potatisskalare. Börja frÄn knoppen och skala nedÄt. SkÀr bort och kasta den nedersta, lite trÀiga biten. SkÀr bort topparna och spara. Resten delas i mindre bitar. Skala och hacka schalottenlökarna.

2. FrÀs smör, lök och mittbitarna av sparris utan att de tar fÀrg i en kastrull. SpÀd med vin som nÀra nog fÄr koka bort. FortsÀtt sedan med vatten, buljongtÀrning, grÀdde och socker. Sjud soppan utan lock i 15 minuter. Mixa soppan med stavmixer.

Sila soppan till ny kastrull. Koka upp med de sparade sparrisknopparna. Red med majsstÀrkelse löst i vatten och sjud 4 minuter. Salta och peppra.

3. KantskÀr det vita brödet och skÀr det sedan i sockerbitsstora tÀrningar som steks i smör och rapsolja. Garnera med bladpersilja.

För 4 personer, 35 minuter 1 bunt vit sparris, ca 500 g 4 schalottenlökar 2 msk smör 1 dl torrt vitt vin 7 dl vatten 1 1/2 tÀrning grönsaksbuljong 1 tsk strösocker 2 dl grÀdde 2 tsk majsstÀrkelse + 1 msk vatten salt och vitpeppar Att Àta till: 5 skivor vitt formbröd smör och rapsolja bladpersilja 256174 16731138Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!