1. Skala sparrisarna med potatisskalare. Börja frÄn knoppen och skala nedÄt. SkÀr bort och kasta den nedersta, lite trÀiga biten. SkÀr bort topparna och spara. Resten delas i mindre bitar. Skala och hacka schalottenlökarna.
2. FrÀs smör, lök och mittbitarna av sparris utan att de tar fÀrg i en kastrull. SpÀd med vin som nÀra nog fÄr koka bort. FortsÀtt sedan med vatten, buljongtÀrning, grÀdde och socker. Sjud soppan utan lock i 15 minuter. Mixa soppan med stavmixer.
Sila soppan till ny kastrull. Koka upp med de sparade sparrisknopparna. Red med majsstÀrkelse löst i vatten och sjud 4 minuter. Salta och peppra.
3. KantskÀr det vita brödet och skÀr det sedan i sockerbitsstora tÀrningar som steks i smör och rapsolja. Garnera med bladpersilja.