Soppa med skal

Livsstil & fritid2017-07-27 08:27

Gör så här:

1. Skölj, borsta och syna musslorna. Alla ska vara levande och ha hela, slutna skal.

Skala och finhacka den gula löken och vitlöken. Hacka persiljan. Hetta upp en vid kastrull. Slå i olja och vänd ned den hackade löken. Låt löken fräsa några sekunder, tippa i musslorna, häll på vinet och sätt på lock.

2. Låt musslorna fräsa några sekunder, sänk värmen och vänta i 3 minuter utan att lyfta på locket. Dra kastrullen från värmen och ta upp musslorna med hålslev. Lägg dem sedan åt sidan.

3. Koka upp musselspadet och slå i grädden. Låt allt koka kraftigt i 5 minuter. Smaksätt med hackad persilja och salt. Fördela soppan i djupa tallrikar och toppa med musslor.

Doppa skivor av vitt matbröd i olivolja smaksatt med pressad vitlök. Gratinera i 200 graders ugn tills bröden fått färg.

För 4 personer, 25 minuter 1 kg färska blåmusslor 3 msk finhackad gul lök 2-3 vitlöksklyftor 1 msk olivolja 1 flaska torrt vitt vin 4 dl grädde 1 dl finhackad persilja salt Att äta till: 1 baguette 2 msk olivolja 1 vitlöksklyfta 16731138Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!