Gör så här:
1. Skölj, borsta och syna musslorna. Alla ska vara levande och ha hela, slutna skal.
Skala och finhacka den gula löken och vitlöken. Hacka persiljan. Hetta upp en vid kastrull. Slå i olja och vänd ned den hackade löken. Låt löken fräsa några sekunder, tippa i musslorna, häll på vinet och sätt på lock.
2. Låt musslorna fräsa några sekunder, sänk värmen och vänta i 3 minuter utan att lyfta på locket. Dra kastrullen från värmen och ta upp musslorna med hålslev. Lägg dem sedan åt sidan.
3. Koka upp musselspadet och slå i grädden. Låt allt koka kraftigt i 5 minuter. Smaksätt med hackad persilja och salt. Fördela soppan i djupa tallrikar och toppa med musslor.
Doppa skivor av vitt matbröd i olivolja smaksatt med pressad vitlök. Gratinera i 200 graders ugn tills bröden fått färg.