Söndagspaj med kyckling

Livsstil & fritid2018-01-18 14:23

Gör så här:

1. Hacka ihop smör och mjöl i matberedare. Tillsätt vatten och kör lite till. Knåda ihop degen och låt den vila svalt i en timme.

2. Skär kycklingköttet i bitar. Hacka den gula löken. Stek kyckling och lök i rapsolja i 3–4 minuter. Det behövs inget peppar och salta, det sköter osten. Dela broccolin i buketter och koka upp snabbt i saltat vatten. Låt rinna av i ett durkslag.

3. Kavla ut degen och klä en smord pajform. Förgrädda skalet 8 minuter i ugnen på 200 grader. Fördela kyckling, lök och broccoli i skalet. Avsluta med små bitar av ädelost och riven ost. Vispa samman ägg, grädde och fond. Slå blandningen i pajen, toppa med pinjenötter och grädda i cirka 40 minuter i ugnen på 200 grader. Servera med blandade salladsblad.

För 6 personer, 1 timme + 1 timme vila för degen

Använd hög pajform, 22 cm i diameter

Till degen:

150 g smör

3 1/2 dl vetemjöl

2 msk vatten

Till fyllningen:

500 g kycklingkött + rapsolja peppar

1 gul lök

1 broccoli

100 g ädelost

3 dl riven ost

5 ägg

3 dl mager grädde

1 msk konc. kycklingfond

3 msk pinjenötter

Att äta till:

blandade salladsblad

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!