Gör så här:
1. Hacka ihop smör och mjöl i matberedare. Tillsätt vatten och kör lite till. Knåda ihop degen och låt den vila svalt i en timme.
2. Skär kycklingköttet i bitar. Hacka den gula löken. Stek kyckling och lök i rapsolja i 3–4 minuter. Det behövs inget peppar och salta, det sköter osten. Dela broccolin i buketter och koka upp snabbt i saltat vatten. Låt rinna av i ett durkslag.
3. Kavla ut degen och klä en smord pajform. Förgrädda skalet 8 minuter i ugnen på 200 grader. Fördela kyckling, lök och broccoli i skalet. Avsluta med små bitar av ädelost och riven ost. Vispa samman ägg, grädde och fond. Slå blandningen i pajen, toppa med pinjenötter och grädda i cirka 40 minuter i ugnen på 200 grader. Servera med blandade salladsblad.