Sommarschnitzel med citron och kapris

Duka middagsbordet ute och njut. Mycket grönt, en enkel köttbit och färsk potatis gör de flesta på gott humör.

Skinkschnitzel med citron och kapris smakar bra en varm sommarsöndag.

Skinkschnitzel med citron och kapris smakar bra en varm sommarsöndag.

Foto: Dan Strndqvist

Livsstil & fritid2018-07-26 13:32
Skinkschnitzel med citron och kapris smakar bra en varm sommarsöndag.
Skinkschnitzel med citron och kapris smakar bra en varm sommarsöndag.

För 4 personer, 35 minuter

600 g skinkschnitzel

3 msk vetemjöl

1 stort ägg

2 dl veteströbröd

salt och peppar

smör och rapsolja

Att äta till:

citron

kapris

stekt färskpotatis

1 broccolistånd

sallad, gurka, tomat och rädisor

dill eller persilja

Gör så här:

1. Förbered broccoli, potatis och sallad. Skiva citronen och lägg kapris på snittytorna.

2. Banka ut köttet med en köttklubba. Salta, peppra och vänd skivorna i tur och ordning i vetemjöl, uppvispat ägg och ströbröd. Stek köttet i lika delar smör och rapsolja. Snåla inte på fett när det ligger panerat kött i pannan. Då blir det lätt torrt och i värsta fall bränt. Beräkna stektiden för schnitzlarna till knappt två minuter per sida.

3. Ta upp och håll schnitzlarna varma under folie. Stek potatis i nytt fett och servera allt med blandad sallad och lättkokt broccoli. Lägg citronskivor med kapris på varje portion. Dekorera med dill eller persilja.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!