Sommarsallad

Livsstil & fritid2017-06-20 08:11

Gör så här:

1. Hårdkoka äggen 8 minuter. Fryst haricots verts får sjuda 2 minuter, färska något längre. Kyl både ägg och bönor.

2. Riv salladen grovt. Skölj och tippa upp på ren handduk. Se till att den inte är full med vatten när den ska läggas upp. Skär tomaterna i klyftor och gurkan i bitar. Skala och skiva rödlöken. Gör en bädd på 4 tallrikar med sallad, tomat, gurka, bönor och rödlök. Avsluta med avrunnen tonfisk i bitar och hårdkokta ägg.

3. Fördela olja och vinäger över portionerna och toppa med citronklyftor, dill och flingsalt. Rostat bröd smakar gott till.

För 4 personer, 15 minuter 2 burkar MSC-märkt tonfisk i vatten, 300 g 2 hårdkokta ägg 100 g haricots verts 3-4 tomater 1/2 gurka 1 huvud isbergssallad 1 rödlök 1 citron dill Till dressingen: 2 msk olivolja med citronsmak 1 tsk vitvinsvinäger 2 nypor flingsalt Att äta till: rostat bröd 16731138Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!