Sommarsallad

Livsstil & fritid2017-05-29 07:55

Gör så här:

1. Skär tomaterna i klyftor. Skiva gurka och rödlök. Skär paprikorna i bitar. Blanda i skål.

2. Rör samman dressingen av olivolja, rödvinsvinäger, salt och peppar. Slå över grönsakerna och vänd runt.

3. Fördela blandningen på stora tallrikar och toppa med fetaost i sockerbitsstora tärningar, oliver och grovt hackad persilja. Den som vill kan naturligtvis även vända ned strimlad sallad alternativt bjuda den i skål separat. Gott bröd är bästa tillbehöret.

För 4 personer, 10 minuter 3 tomater 1 gurka 1 liten rödlök 2 paprikor 4 msk olivolja 1 1/2 msk rödvinsvinäger salt och peppar 250 g fetaost i tärningar 20-25 svarta oliver rikligt med hackad persilja Att äta till: bröd 16731138Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!