Sommarsallad med ost och lax

Livsstil & fritid2017-07-19 08:22

Gör så här:

1. Hårdkoka äggen och kyl ned i kallt vatten.

2. Riv salladen ganska grovt i en större skål. Skär tomaterna i halvor och gurkan i bitar. Blanda och fördela grönsakerna i fyra portionsskålar.

3. Plocka ned laxen i bitar. Ta inte med skinn och ben. Skär halloumin i bitar. Droppa fisk och ostbitar över salladsportionerna. Blanda vinäger, olja och vatten slå en knapp matsked av blandningen över varje portion. Avsluta med en ägghalva, persilja och citronskiva. Rosta tjocka bitar lantbröd i torr, men het stekpanna. Servera brödet varmt till salladen.

För 4 personer, 25 minuter 400 g varmrökt lax 150 g örtkryddad halloumi 2 ägg 1 huvud isbergssallad några blad rosésallad 1 gurka 300 g körbärstomater Till vinägretten: 1 tsk vitvinsvinäger 2 msk olivolja med citronsmak 1 msk vatten Att äta till: citron bladpersilja lantbröd 16731138Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!