För 4 personer, 15 minuter
300 g kycklingfilé
1 msk tandoorikrydda
rapsolja till stekning
Till dressingen:
1 dl majonnäs
1/2 dl crème fraiche
2 msk het mango chutney
1/2 msk curry
1/2 tsk sambal oelek
1/2 dl konc. apelsinjuice
1 msk socker
salt och peppar
Att äta till:
4 portionsbröd
1 påse blandade salladsblad
8 små tomater
1/2 gurka
1/2 rödlök
mangoraja
Gör så här:
1. Skär kycklingköttet i centimetertjocka skivor. Krydda med färdig tandoorikrydda och låt det ligga ett par minuter. Skölj grönsakerna. Strimla isbergssalladen, dela tomaterna i halvor, skär gurkan i bitar och skiva rödlöken tunt.
2. Blanda samman alla ingredienser till dressingen.
3. Stek det kryddade kycklingköttet i olja i en het panna någon minut per sida. Lägg köttet att svalna.
5. Snitta bröden, ungefär som korvbröd, och stoppa in grönsaker. Avsluta med stekt kyckling. Mackorna packas in i papper och läggs i sval kylväska när de ska med ut. Servera med färdig mangoraja.