Sommarmackor med indisk tandoorikyckling och mangoraja

Sommar och fint väder gör det enkelt att ta med maten ut i det fria. Gärna en matig macka med kryddig kyckling och fräscha grönsaker.

Äta ute får en vidare betydelse under sommaren. Med en matig macka fylld med kyckling och grönsaker klarar man sig en hel dag.

Äta ute får en vidare betydelse under sommaren. Med en matig macka fylld med kyckling och grönsaker klarar man sig en hel dag.

Foto: TT

Livsstil & fritid2018-07-21 08:30
Äta ute får en vidare betydelse under sommaren. Med en matig macka fylld med kyckling och grönsaker klarar man sig en hel dag.
Äta ute får en vidare betydelse under sommaren. Med en matig macka fylld med kyckling och grönsaker klarar man sig en hel dag.

För 4 personer, 15 minuter

300 g kycklingfilé

1 msk tandoorikrydda

rapsolja till stekning

Till dressingen:

1 dl majonnäs

1/2 dl crème fraiche

2 msk het mango chutney

1/2 msk curry

1/2 tsk sambal oelek

1/2 dl konc. apelsinjuice

1 msk socker

salt och peppar

Att äta till:

4 portionsbröd

1 påse blandade salladsblad

8 små tomater

1/2 gurka

1/2 rödlök

mangoraja

Gör så här:

1. Skär kycklingköttet i centimetertjocka skivor. Krydda med färdig tandoorikrydda och låt det ligga ett par minuter. Skölj grönsakerna. Strimla isbergssalladen, dela tomaterna i halvor, skär gurkan i bitar och skiva rödlöken tunt.

2. Blanda samman alla ingredienser till dressingen.

3. Stek det kryddade kycklingköttet i olja i en het panna någon minut per sida. Lägg köttet att svalna.

5. Snitta bröden, ungefär som korvbröd, och stoppa in grönsaker. Avsluta med stekt kyckling. Mackorna packas in i papper och läggs i sval kylväska när de ska med ut. Servera med färdig mangoraja.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!