Sommarlätt med lax

Livsstil & fritid2017-07-29 08:27

Gör så här:

1. Skär laxen i kuber med cirka tre centimeters sida. Vänd bitarna i olivolja. Salta, peppra och pressa över saften från en citron.

2. Koka upp vatten till bulguren. Tillsätt kycklingfond och bulgurgryn när vattnet kokar. Lägg på lock och sjud sakta i cirka 8 minuter. Lufta upp bulgurgrynen med en gaffel och eventuellt några droppar olivolja.

3. Stek laxen i medelvarm panna. Riv salladsblad av olika slag och färg att lägga som grund. Fortsätt med bulgur och laxbitar. Garnera med färsk timjan och servera med citron.

För 4 personer, 15 minuter 600 g laxfilé 1 citron till marinering salt och peppar 1 msk olivolja 3 dl bulgur 6 dl vatten 1 msk koncentrerad kycklingfond alternativt grönsaksfond Att äta till: blandad, riven sallad 1 kruka färsk timjan 1 citron till servering 16731171Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!