Sommargulasch

En snabb gryta passar bra en regnig sommardag. Här bjuder vi på en lättlagad gulasch på fläskkött och paprika som ger energi när vädret inte riktigt är på sin soligaste sida.

Sommargrytan med fläskkött och gul paprika tar bara en dryg halvtimme att koka ihop. Rejäl mat när sommarvädret inte riktigt vill infinna sig.

Sommargrytan med fläskkött och gul paprika tar bara en dryg halvtimme att koka ihop. Rejäl mat när sommarvädret inte riktigt vill infinna sig.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-08-09 06:44
Sommargrytan med fläskkött och gul paprika tar bara en dryg halvtimme att koka ihop. Rejäl mat när sommarvädret inte riktigt vill infinna sig.
Sommargrytan med fläskkött och gul paprika tar bara en dryg halvtimme att koka ihop. Rejäl mat när sommarvädret inte riktigt vill infinna sig.

Till 4 personer, 35 minuter

600 g benfri fläskkotlett

2 gula paprikor

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

smör och rapsolja

salt och vitpeppar

5 dl vatten

2 dl grädde

1 1/2 msk konc. kycklingfond

1 tsk mald kummin

1 tsk torkad, hackad chili

1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

Att äta till:

ris

grovt riven isbergssallad

bladpersilja

Gör så här:

1. Skala och hacka den gula löken. Skär paprikorna i bitar. Strimla köttet och bryn det i en gryta. Efter ett par minuter tillsätt lök och paprika och låt allt få fräsa samman ytterligare i några minuter.

2. Tillsätt vatten, riven vitlök, kycklingfond, kummin och chili. Koka upp och sjud grytan under lock i 20 minuter. Tillsätt grädde, och låt allt koka upp och red av med majsstärkelse löst i vatten. Sjud ytterligare i 5 minuter.

3. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer chili. Serveras med ris, isbergssallad och bladpersilja.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!