Till 4 personer, 35 minuter
600 g benfri fläskkotlett
2 gula paprikor
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
smör och rapsolja
salt och vitpeppar
5 dl vatten
2 dl grädde
1 1/2 msk konc. kycklingfond
1 tsk mald kummin
1 tsk torkad, hackad chili
1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
Att äta till:
ris
grovt riven isbergssallad
bladpersilja
Gör så här:
1. Skala och hacka den gula löken. Skär paprikorna i bitar. Strimla köttet och bryn det i en gryta. Efter ett par minuter tillsätt lök och paprika och låt allt få fräsa samman ytterligare i några minuter.
2. Tillsätt vatten, riven vitlök, kycklingfond, kummin och chili. Koka upp och sjud grytan under lock i 20 minuter. Tillsätt grädde, och låt allt koka upp och red av med majsstärkelse löst i vatten. Sjud ytterligare i 5 minuter.
3. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer chili. Serveras med ris, isbergssallad och bladpersilja.