Snabblagad wok

Livsstil & fritid2017-05-03 08:41

Gör så här:

1. Strimla köttet. Skiva champinjonerna och skär rödlöken i klyftor. Hetta upp en wok eller stekpanna. Slå i lika delar raps- och sesamolja och börja med att steka köttet. Krydda med thailändsk röd curry och vänd runt hela tiden. Lyft ur köttet efter en minut och lägg i wokgrönsakerna.

2. Tillsätt rödlök, champinjoner och nötter efter någon minut.

3. Efter ytterligare någon minut lägg tillbaka köttet tillsammans med mango chutney en nypa salt. Vänd runt och lägg upp på tallrik. Servera med ris och blandade blad.

För 4 personer, 15 minuter 600 g lövbiff eller utskuren biff 500 g wokgrönsaker (paprika, minimajs eller liknande) 1 msk thailändsk röd curry 1 rödlök 200 g färska champinjoner 1 dl mango chutney 2 dl cashewnötter 1 msk rapsolja 1 msk sesamolja salt Att äta till: ris blandade blad 16731138Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!