Snabba omeletter

Livsstil & fritid2018-02-21 05:18

Gör så här:

1. Omelett för fyra blir bäst om man gör den i två omgångar. Skär bacon och paprikor i bitar och rödlöken i klyftor. Stek allt några minuter i lika delar smör och rapsolja. Häll över blandningen till en skål och täck med folie eller lock.

2. Vispa äggen med vatten och riven ost. Smaka av med sparsamt med salt (osten tillför en hel del salt) och vitpeppar. Grädda två öppna omeletter i smör. Rör i pannan inledningsvis och när äggsmeten börjar stelna får omeletten grädda klart i lugn och ro. Vänd med hjälp av ett stort lock så att även andra sidan får färg.

3. Lägg upp omeletterna på fat och toppa med förstekt bacon och grönsaker. Toppa med extra riven parmesan och bladpersilja.

För 4 personer, 10 minuter 8 ägg 1/2 dl vatten 1 dl färskriven parmesanost smör och rapsolja salt och vitpeppar 2 paket bacon, ca 300 g 1 röd paprika 1 grön paprika 1 gul paprika 1 rödlök bladpersilja eller annan örtkrydda 16731138Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!