Smörstekt fisk

Livsstil & fritid2016-11-12 07:00

Gör så här:

1. Förbered med potatis och tillbehör i tid så fisken får gå raka vägen från pannan till bordet. Då smakar den som bäst.

2. Salta och peppra fisken lätt och vänd den i vetemjöl. Hetta upp en stekpanna och tillsätt enbart rapsolja. Stek hastigt på båda sidor så den får yta och färg. Sänk värmen och lägg i smör. Efterstek 1-2 minuter per sida och skeda över fett hela tiden.

3. Lägg upp fisken på varma tallrikar och skeda över fett. Servera med kokt potatis, citron, dill, sallad eller ärtor.

För 4 personer, 25 minuter 4 portionsbitar odlad hälleflundra, ca 170 g per portion. 4-5 msk vetemjöl salt och vitpeppar 1 1/2 msk rapsolja 25 g smör Att äta till: kokt potatis citron dill blandad sallad eller ärtor 16731138Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!