Smör ger smak

Livsstil & fritid2017-10-23 08:33

Gör så här:

1. Skala och strimla rotsakerna mycket fint, ungefär som tändstickor. Skölj och strimla purjolöken ganska fint. Koka pastan i saltat vatten.

2. Sätt en tjockbottnad kastrull på spisen och lägg i smöret. När smöret har slutat fräsa lägg i rotsakerna utom purjon. Koka 7-8 minuter under omrörning på medelvarm platta. Tillsätt grovt hackad rosmarin och purjolök. Vänd samman allt ytterligare någon minut innan allt tippas upp i durkslag placerad över en skål.

3. Fördela pastan i djupa tallrikar. Toppa med rotsaksstrimlor och, om man vill, en knapp matsked av det avrunna fettet. Krydda med flingsalt och svartpeppar samt garnera gärna med persilja eller annan örtkrydda.

För 4 personer, 20 minuter 500 g pasta 2 morötter 1/2 kålrotshuvud 1 palsternacka 1 bit rotselleri 1 persiljerot 1 kvist färsk rosmarin 1/2 purjolök 200 g smör salt och svartpeppar Att äta till: flingsalt bladpersilja 16731138Foto: TT Redigering 1.Foto: TT Redigering 1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!