Smart helgmat

Livsstil & fritid2018-01-19 06:09

Gör så här:

1. Skala, koka och pressa potatisarna. Tillsätt äggulor och olja. Blanda väl, salta, peppra och låt moset svalna något.

2. Putsa, salta och peppra filéerna. Bryn köttet runt om i lika delar smör och rapsolja så att det får färg. Efterstek 16–18 minuter i ugnen på 175 grader. Låt vila.

3. Skiva svampen och hacka löken. Stek dem lätt i smör. Koka upp grädde, vatten och fond. Red med majsstärkelse löst i vatten och rör ned svamp och lök och sjud 5 minuter. Salta och peppra.

4. Spritsa moset i en ugnsfast form. Skiva köttet och lägg i mitten. Slå sås över köttet. Snitta, smöra och lägg en timjankvist på tomaterna som placeras i moset. Gratinera i ugnen på 250 grader så att moset får färg. Garnera med persilja.

För 4 personer, 1 timme 600 g fläskfilé salt och peppar smör och rapsolja Till moset: 1 kg mjölig potatis 2 äggulor Till såsen: 150 g champinjoner 1 gul lök 2 dl grädde 3 dl vatten 1 msk konc. kycklingfond 1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten Att äta till: 4 små tomater timjan bladpersilja 16731143Foto: TT Redigering 1.Foto: TT Redigering 1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!