Smak av sparris

Livsstil & fritid2018-02-02 05:40

Gör så här:

1. Dela sparrisarna på mitten. De nedre delarna kokas helt mjuka i saltat vatten. Slå av vattnet och kör sparrisbitarna tillsammans med ägg och grädde till sås i mixer. Smaka av med cayennepeppar och salt.

2. Koka couscousen i grönsaksbuljong. Fluffa upp den med olja och hackad färsk koriander. Vänd ned räkor vid servering.

3. Dela fisken i portionsbitar. Salta, peppra och vänd fisken i vetemjöl blandat med veteströ. Stek i lika delar smör och rapsolja knappt 2 minuter per sida. Ge samtidigt sparristopparna ett uppkok i saltat vatten. Lägg upp och garnera med späda blad och citron.

För 4 personer, 20 minuter 600 g kapkummel 1 bunt grön sparris salt och peppar 3 msk vetemjöl 3 msk veteströbröd smör och rapsolja Till såsen: nedre delen av sparrisen 1 ägg 1 dl grädde en knivspets cayennepeppar salt Till couscousen: 3 dl couscous 1 msk grönsaksbuljong i pulverform 1 1/2 msk olivolja 1 msk hackad färsk koriander 100 g räkor Att äta till citron blandade blad att dekorera med 16731137Foto: TT Redigering 1.Foto: TT Redigering 1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!