Till 4 personer, 15 minuter
4 morötter
2 gula lökar
2 rödlökar
2 vitlöksklyftor
300 g blandade bönor/haricots verts
50 g cashewnötter
150 g torkade nudlar
1 dl mango chutney
1 dl vatten
blandade blad till dekoration
rapsolja
salt och peppar
Gör så här:
1. Koka upp ett par liter saltat vatten och låt bönorna koka i 2–3 minuter. Lägg sedan i nudlar i kastrullen. Låt allt koka ytterligare någon minut. Tippa upp och låt rinna av i durkslag. Slå tillbaka bönor och nudlar i kastrullen. Ringla över en knapp matsked olja och rör om.
2. Skala, om det behövs, och skär morötter och lök i mindre bitar. Hetta upp en wok- eller stekpanna. Slå i lite olja och woka eller stek lök och morötter ett par minuter. Tillsätt nudlar och bönor, pressa i vitlöken och blanda allt under fortsatt wokning eller stekning 2–3 minuter.
3. Tillsätt mango chutney, vatten och nötter. Rör om och se till att allt är riktigt varmt. Lägg upp i portionsskålar och toppa med blandade blad.