Skördewok

Nyskördade grönsaker behöver inte någon längre tillagning. Ofta räcker några minuter och hellre lite tuggmotstånd än överkokt. Här plockar vi ihop en enkel wok med morötter, lök och olika bönor, allt efter tillgång.

Fräscha grönsaker, nötter och blad - krångligare än så behöver inte matlagning vara.

Fräscha grönsaker, nötter och blad - krångligare än så behöver inte matlagning vara.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-08-06 09:13
Fräscha grönsaker, nötter och blad - krångligare än så behöver inte matlagning vara.
Fräscha grönsaker, nötter och blad - krångligare än så behöver inte matlagning vara.

Till 4 personer, 15 minuter

4 morötter

2 gula lökar

2 rödlökar

2 vitlöksklyftor

300 g blandade bönor/haricots verts

50 g cashewnötter

150 g torkade nudlar

1 dl mango chutney

1 dl vatten

blandade blad till dekoration

rapsolja

salt och peppar

Gör så här:

1. Koka upp ett par liter saltat vatten och låt bönorna koka i 2–3 minuter. Lägg sedan i nudlar i kastrullen. Låt allt koka ytterligare någon minut. Tippa upp och låt rinna av i durkslag. Slå tillbaka bönor och nudlar i kastrullen. Ringla över en knapp matsked olja och rör om.

2. Skala, om det behövs, och skär morötter och lök i mindre bitar. Hetta upp en wok- eller stekpanna. Slå i lite olja och woka eller stek lök och morötter ett par minuter. Tillsätt nudlar och bönor, pressa i vitlöken och blanda allt under fortsatt wokning eller stekning 2–3 minuter.

3. Tillsätt mango chutney, vatten och nötter. Rör om och se till att allt är riktigt varmt. Lägg upp i portionsskålar och toppa med blandade blad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!