För 4 personer, 20 minuter
600 g skivad färsk picknickbog
2 tsk thailändsk röd curry
1/2 tsk salt
rapsolja
1 påse wokgrönsaker, ca 600 g
1 rödlök
Till sojaskyn:
3 dl vatten
1 msk konc. kycklingfond
4 msk kinesisk soja
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
Att äta till:
basmatiris
persilja
Gör så här:
1. Strimla köttet, skala och skär rödlöken i klyftor samt spola av de frysta wokgrönsakerna i hett vatten så de inte är iskalla.
2. Koka upp vatten, fond och soja i en kastrull. Red med majsstärkelse löst i vatten och sjud 5 minuter.
3. Hetta upp en stor stekpanna och slå i lite olja. Stek först köttet under omrörning. Krydda med thailändsk röd curry och salt. Lyft ur efter ett par minuter till en skål. Fortsätt med att woka grönsakerna. tippa tillbaka köttet efter 2–3 minuter i pannan tillsammans med skyn. Låt allt bli riktigt hett. Servera med ris och dekorera med persilja.