Skinkwok med sojasky

Du behöver inte ha någon wokpanna för att woka. En vanlig stekpanna funkar mycket bättre på våra släta spisar.

Foto: TT

Livsstil & fritid2018-03-15 08:06

För 4 personer, 20 minuter

600 g skivad färsk picknickbog

2 tsk thailändsk röd curry

1/2 tsk salt

rapsolja

1 påse wokgrönsaker, ca 600 g

1 rödlök

Till sojaskyn:

3 dl vatten

1 msk konc. kycklingfond

4 msk kinesisk soja

1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

Att äta till:

basmatiris

persilja

Gör så här:

1. Strimla köttet, skala och skär rödlöken i klyftor samt spola av de frysta wokgrönsakerna i hett vatten så de inte är iskalla.

2. Koka upp vatten, fond och soja i en kastrull. Red med majsstärkelse löst i vatten och sjud 5 minuter.

3. Hetta upp en stor stekpanna och slå i lite olja. Stek först köttet under omrörning. Krydda med thailändsk röd curry och salt. Lyft ur efter ett par minuter till en skål. Fortsätt med att woka grönsakerna. tippa tillbaka köttet efter 2–3 minuter i pannan tillsammans med skyn. Låt allt bli riktigt hett. Servera med ris och dekorera med persilja.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!