Skaldjurssallad med Rhode Island-dressing

En god sallad blir aldrig bättre än sin dressing. Därför satsar vi på en hemgjord Rhode Island. Den förhöjer garanterat skaldjurssalladen.

Rhode Island är en utsökt dressing till skaldjur – om den görs på rätt sätt.

Rhode Island är en utsökt dressing till skaldjur – om den görs på rätt sätt.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-07-20 07:11
Rhode Island är en utsökt dressing till skaldjur – om den görs på rätt sätt.
Rhode Island är en utsökt dressing till skaldjur – om den görs på rätt sätt.

För 4 personer, 30 minuter

3 msk madeira

3 msk chilisås på tomatgrund

1 1/2 tsk paprikapulver

1 krm nymald svartpeppar

2 dl majonnäs

3 msk hårt vispad grädde

1 nypa salt

Att äta till:

400 g räkor eller andra skaldjur

1/2 gurka

3 tomater

1 citron

blandad sallad

dill

rostat bröd

Gör så här:

1. Blanda madeira med chilisås, paprikapulver och svartpeppar. Låt gärna blandningen stå och dra en stund innan den färdigställs.

2. Tillsätt majonnäs och rör om till en fluffig sås. Vänd till sist ned några matskedar hårt vispad grädde. Smaka av med en nypa salt.

3. Skala och rensa skaldjuren. Skär gurka i bitar, tomat i klyftor och blanda med olika, grovt rivna salladsblad. Toppa med skaldjur, citron och dill. Servera med dressingen och rostat bröd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!