För 4 personer, 30 minuter
700 g torskrygg
100 g smör
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 tsk brunt senapsfrö
Till såsen:
3 msk fett från pannan
2 msk dijonsenap
1 dl torrt vitt vin
2 dl grädde
1 tsk finhackad färsk timjan
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
1 tsk gula senapsfrön
Att äta till:
kokt potatis
sockerärtor
2–3 tomater
Gör så här:
1. Smält smöret i en traktörpanna med lock. Salta, peppra och bryn torskryggen runt om i smöret. Lägg på locket och tillaga den på medelvärme i 5 minuter. Ös flera gånger. Strö på en tesked bruna senapsfrön.
2. Lyft över torskryggen till aluminiumfolie och linda in den, så att den får eftersteka i sin foliekapsel under tiden som såsen kokas.
3. Fräs samman 3 matskedar fett från pannan med dijonsenap, vin, grädde och timjan. Red med majsstärkelse löst i vatten. Krossa gula senapsfrön med mortel och lägg i. Sjud 5 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar.
4. Dela fisken i portionsbitar och servera med lättkokta grönsaker, tomater och kokt potatis.