Senapstorsk

Senap är en härlig krydda för såväl grillad korv som fin torskrygg. Här blandar vi den med olika senapsfrön.

Smörkokt torsk med fransk senap och hela senapskorn är fisk när den är som bäst.

Smörkokt torsk med fransk senap och hela senapskorn är fisk när den är som bäst.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-11-22 06:44
Smörkokt torsk med fransk senap och hela senapskorn är fisk när den är som bäst.
Smörkokt torsk med fransk senap och hela senapskorn är fisk när den är som bäst.

För 4 personer, 30 minuter

700 g torskrygg

100 g smör

1/2 tsk salt

1 krm vitpeppar

1 tsk brunt senapsfrö

Till såsen:

3 msk fett från pannan

2 msk dijonsenap

1 dl torrt vitt vin

2 dl grädde

1 tsk finhackad färsk timjan

1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

1 tsk gula senapsfrön

Att äta till:

kokt potatis

sockerärtor

2–3 tomater

Gör så här:

1. Smält smöret i en traktörpanna med lock. Salta, peppra och bryn torskryggen runt om i smöret. Lägg på locket och tillaga den på medelvärme i 5 minuter. Ös flera gånger. Strö på en tesked bruna senapsfrön.

2. Lyft över torskryggen till aluminiumfolie och linda in den, så att den får eftersteka i sin foliekapsel under tiden som såsen kokas.

3. Fräs samman 3 matskedar fett från pannan med dijonsenap, vin, grädde och timjan. Red med majsstärkelse löst i vatten. Krossa gula senapsfrön med mortel och lägg i. Sjud 5 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar.

4. Dela fisken i portionsbitar och servera med lättkokta grönsaker, tomater och kokt potatis.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!