För 4 personer, 35 minuter + 2 dygn i marinad
700 g fläskfilé
1 msk salt
1 msk socker
2 tsk senapspulver
smör och rapsolja
3 dl vatten
2 dl grädde
1 tsk soja
1/2 dl madeira
2 msk hackad persilja
Att äta till:
broccolibuketter
minimorötter
kokt potatis
Gör så här:
1. Blanda salt, socker och senapspulver i en skål. Putsa bort synligt fett från köttet. Gnid därefter in kryddblandningen och lägg köttet på ett fat. Täck med plastfilm och ställ kallt. Vänd köttet 2–3 gånger per dygn och låt det ligga i 2 dygn innan tillagning.
2. Bryn, utan att torka av kryddorna, i lika delar smör och rapsolja i en stekgryta eller djup stekpanna. När köttet fått färg runt om tillsätt vatten och sänk värmen. Låt köttet bräsera (sjuda i lite vätska) under lock i 20 minuter.
3. Lyft upp och späd vätskan i grytan med grädde, soja och madeira. Skiva upp köttet och lägg på fat. Slå såsen över och avsluta med hackad persilja. Serveras med lättkokta grönsaker och kokt potatis.