Senapsrimmad fläskfilé

Fläskfilé är mört. Med kryddor, sås och andra tillbehör blir det god smak även på köttet. Bäst smak trollar man fram genom att rimma köttet på gammaldags vis.

Senapsrimmad fläskfilé med varma grönsaker och kokt potatis är festmat som vi nästan hunnit glömma bort hur god den är.

Senapsrimmad fläskfilé med varma grönsaker och kokt potatis är festmat som vi nästan hunnit glömma bort hur god den är.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-11-07 06:40
Senapsrimmad fläskfilé med varma grönsaker och kokt potatis är festmat som vi nästan hunnit glömma bort hur god den är.
Senapsrimmad fläskfilé med varma grönsaker och kokt potatis är festmat som vi nästan hunnit glömma bort hur god den är.

För 4 personer, 35 minuter + 2 dygn i marinad

700 g fläskfilé

1 msk salt

1 msk socker

2 tsk senapspulver

smör och rapsolja

3 dl vatten

2 dl grädde

1 tsk soja

1/2 dl madeira

2 msk hackad persilja

Att äta till:

broccolibuketter

minimorötter

kokt potatis

Gör så här:

1. Blanda salt, socker och senapspulver i en skål. Putsa bort synligt fett från köttet. Gnid därefter in kryddblandningen och lägg köttet på ett fat. Täck med plastfilm och ställ kallt. Vänd köttet 2–3 gånger per dygn och låt det ligga i 2 dygn innan tillagning.

2. Bryn, utan att torka av kryddorna, i lika delar smör och rapsolja i en stekgryta eller djup stekpanna. När köttet fått färg runt om tillsätt vatten och sänk värmen. Låt köttet bräsera (sjuda i lite vätska) under lock i 20 minuter.

3. Lyft upp och späd vätskan i grytan med grädde, soja och madeira. Skiva upp köttet och lägg på fat. Slå såsen över och avsluta med hackad persilja. Serveras med lättkokta grönsaker och kokt potatis.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!