Senap till laxen

Livsstil & fritid2017-10-21 07:50

Gör så här:

1. Ta bort skinnet från laxfilén och skär 4 portionsbitar. Pensla med rapsolja och krydda med salt och vitpeppar.

2. Koka upp buljong. Fräs smör, mjöl och gul lök i en kastrull. Rör ned buljongen och låt koka upp för att sedan sjuda 5 minuter. Dra kastrullen från värmen. Blanda grädde, äggula och senap. Rör ner blandningen i såsen.

3. Stek laxen i grillpanna eller över glöd om det låter sig göras. Värm grönsakerna i lättsaltat vatten. Servera med kokt potatis och citron.

För 4 personer, 25 minuter 600 g färsk lax salt och vitpeppar 12 msk rapsolja Till såsen: 1 1/2 msk smör 1 1/2 msk vetemjöl 1 msk finhackad gul lök 4 dl fiskbuljong från tärning 1 dl grädde 2 msk ljus senap 1 äggula salt och peppar Att äta till: blandade grönsaker som sparris, sockerärter, broccolibitar och morot i skivor kokt potatis citron 16731138Foto: TT Redigering 1.Foto: TT Redigering 1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!