Schnitzel med citron och kapris

Livsstil & fritid2017-06-07 07:56

Gör så här:

1. Förbered broccoli, potatis och sallad. Skiva citronen och lägg kapris på snittytorna.

2. Banka ut köttet med en köttklubba. Salta, peppra och vänd skivorna i tur och ordning i vetemjöl, uppvispat ägg och ströbröd. Stek köttet i lika delar smör och rapsolja. Snåla inte på fett när det är panerat kött, eller för den delen även fisk, i pannan. Då blir det lätt torrt och i värsta fall bränt. Beräkna stektiden för schnitzlarna till knappt två minuter per sida.

3. Ta upp och håll schnitzlarna varma under folie. Stek potatis i nytt fett och servera allt med blandad sallad och lättkokt broccoli. Lägg citronskivor med kapris på varje portion. Garnera med dill eller persilja.

Dan Strandqvist/TT

För 4 personer, 35 minuter 600 g skinkschnitzel 3 msk vetemjöl 1 stort ägg 2 dl veteströbröd salt och peppar smör och rapsolja Att äta till: citron kapris stekt färskpotatis 1 broccolistånd sallad, gurka, tomat och rädisor dill eller persilja 16731140Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!