Såsen lyfter smaken

Livsstil & fritid2018-03-09 05:11

Gör så här:

1. Blanda chilisås, olja och soja i en skål. Lägg kycklingfiléerna på ett ugnsfast fat och pensla dem med blandningen. Salta, peppra och stek 25 minuter i ugnen på 175 grader.

2. Koka upp vatten, vin, grädde och fond i en kastrull. Red av med majsstärkelse löst i vatten och tillsätt hackad dragon och peppar. Låt koka upp och sjuda 5 minuter. Smaka av med soja, salt och peppar.

3. Låt kycklingen vila några minuter innan den skivas. Servera med kokt potatis, blandade blad och tomatklyftor.

För 4 personer, 40 minuter 600 g kycklingfilé 2 msk chilisås på tomatgrund 1 msk rapsolja 1 msk kinesisk soja salt och peppar Till såsen: 2 dl vatten 1 dl rödvin 2 dl grädde 1 1/2 msk konc. kycklingfond 1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten 1 msk färsk, hackad dragon 1/2 tsk svartpeppar 1 msk kinesisk soja Att äta till: kokt potatis blandade blad 2-3 tomater 16731137Foto: TT.Foto: TT.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!