Sallad på fat

Livsstil & fritid2017-07-10 07:38

Gör så här:

1. Hårdkoka äggen och kyl ned i kallt vatten, skala och dela dem i halvor. Skär bort kanterna från brödskivorna och skär i sockerbitsstora bitar. Stek till krutonger i lika delar smör och rapsolja.

2. Riv isbergssalladen. Skölj all sallad och bred ut den på en ren handduk för att få den så torr som möjligt. Dela körsbärstomaterna i halvor, gurkan i bitar och bladpersiljan i mindre kvistar.

3. Blanda ingredienserna till dressingen och skär fetaosten i tärningar. Varva på fat eller i salladsskål. Toppa med dressing, krutonger och några timjankvistar.

För 4 personer, 20 minuter 1 isbergssalladshuvud 1 påse bladade blad 15-20 körbärstomater 1 gurka bladpersilja timjan 300 g fetaost 4 ägg 8 skivor vitt bröd smör och rapsolja Till dressingen: 3 msk olivolja 1 msk vitvinsvinäger 1 vitlöksklyfta flingsalt och svartpeppar 16731138Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!