Sallad på avokado och rökta skaldjur

Rökta räkor eller rökta musslor sätter fart på skaldjurssalladen. Det räcker det med några droppar god olivolja, gärna med citronsmak, och rostat bröd.

Mogen avokado, rökta räkor och olivolja med citronsmak ger en räksallad som sticker ut.

Mogen avokado, rökta räkor och olivolja med citronsmak ger en räksallad som sticker ut.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-04-10 09:40
Mogen avokado, rökta räkor och olivolja med citronsmak ger en räksallad som sticker ut.
Mogen avokado, rökta räkor och olivolja med citronsmak ger en räksallad som sticker ut.

För 4 personer, 10 minuter

2 påsar färdig salladsblandning

1 litet tråg alfa-alfa-groddar

1 förpackning körsbärstomater

1 rödlök

3 mogna avokado

350–400 g rökta räkor och/eller 2 burkar rökta musslor

2 citroner

1 lime

1–2 msk olivolja, gärna med citronsmak

flingsalt

Att äta till:

rostat bröd

Gör så här:

1. Lägg upp salladsgrunden i skål eller direkt på tallrikar. Toppa med groddar, tunt skivad rödlök och körbärstomater skurna i halvor.

2. Dela avokadon på längden, plocka bort kärnan och skeda ur fruktköttet med en sked. Droppa avokadoköttet över salladen. Ringla över sparsamt med olja. Dela en citron på mitten och pressa saften över. Salta lätt.

3. Rada upp rökta räkor längs ena kanten alternativt droppa rökta, avrunna musslor över salladen. Garnera med citron och lime.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!