Sallad med räkor

En god sallad är aldrig fel på sommaren. Fräscha grönsaker, goda räkor och en välblandad dressing. Där har vi grunden till en lyckad räksallad.

Livsstil & fritid2016-06-16 08:00

Gör så här:

1. Blanda gulorna med senap och vinäger i en skål. Vispa till fluffig smet. Tillsätt olja i omgångar, först droppvis, senare i fin stråle, allt under ständig vispning. Smaksätt med cayennepeppar, salt, chilisås, röd paprika körd till puré i mixer och madeira.

2. Riv salladen och blanda med skivor och bitar av tomat, gurka och rädisor i djupa tallrikar. Dela de hårdkokade äggen i halvor. Toppa portionerna med räkor, dressing, färska örter och ägghalvor.

3. Skär baguetten tjocka skivor. Doppa snittytorna i olivolja och rosta några minuter i ugnen på 225 grader.

För 4 personer, 20 minuter 500 g skalade räkor 1 stort huvud isbergssallad 3-4 tomater 2/3 gurka 1 knippe rädisor 2 hårdkokade ägg Till dressingen: 2 äggulor 2 tsk ljus, fransk senap 1 tsk vitvinsvinäger 3 dl rapsolja 1 knivspets cayennepeppar 1 nypa salt 4 msk chilisås på tomatgrund 2 msk mycket finhackad röd paprika 2 msk madeira Att äta till: 1 baguette 2 msk olivolja 1 citron färska örter 16731137Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!