För 4 personer, 30 minuter
500 g kycklingfilé
Till marinad:
2 msk rapsolja
1 msk konc. kycklingfond
1 tsk kinesisk soja
1 vitlöksklyfta
Till salladen:
1 påse blandade salladsblad
1/2 gurka
3 tomater
1 liten rödlök
några kvistar färsk timjan
bladpersilja
Till dressingen:
2 dl gräddfil
3 msk majonnäs
1 dl vatten
1 tsk vitvinsvinäger
2 msk fransk senap av Dijontyp
Gör så här:
1. Skär kycklingen i ett par centimeter breda strimlor. Blanda samman marinaden och pensla kycklingköttet flödigt. Ställ kallt i 15 minuter.
2. Blanda dressingen och ställ svalt.
3. Grilla kycklingen 1–2 minuter per sida över fin glöd eller medelstark gaslåga. Skär och blanda salladen. Toppa med kyckling och dressing. Servera gärna med varmt, gott bröd.