Säker grillpremiär

Livsstil & fritid2017-04-21 08:44

Gör så här:

1. Blanda marinaden av rapsolja, soja, vinäger, senap, ingefära, paprikapulver samt hackad rosmarin. Pensla kött och skivad aubergine och låt dra i 30 minuter.

2. Koka upp vin, vatten och kalvfond till skyn. Tillsätt hackad rosmarin och red lätt med majsstärkelse löst i vatten. Sjud 5 minuter. Salta och peppra.

3. Grilla köttet, cirka 3-4 minuter per sida. Strö hackad rosmarin över köttet under grillningen. Salta och peppra när det är klart. Grilla aubergineskivorna en minut per sida. Salta. Servera kött och aubergine tillsammans med ruccolasallad, granatäpplekärnor och ugnsstekta potatisklyftor.

För 4 personer, 1 timme 4 skivor fläskkarré (700 g) 1 aubergine, skivad 1 msk färsk rosmarin salt och peppar Till marinaden: 3 msk rapsolja 2 msk soja 1 msk vinäger 1 tsk ljus fransk senap 1 krm mald ingefära 1 krm paprikapulver 1 msk färsk rosmarin Till rosmarinskyn: 2 dl rött vin 1 dl vatten 1 msk konc. kalvfond majsstärkelse 1 msk färska rosmarin Att äta till: ruccolasallad 1 granatäpple ugnsstekta potatisklyftor 16731138Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!