Saftigare lax

Livsstil & fritid2017-06-27 08:12

Gör så här:

1. Se till att fisken är benfri och låt skinnet sitta kvar. Dela i fyra portionsbitar och lägg med skinnet nedåt i ugnsfast form. Häll över smält smör, salta och peppra. Sätt in en stektermometer i en av bitarna och sätt in allt i ugnen på 125 grader. Den är klar när termometern visar 55 grader.

2. Koka upp vatten, grädde och vinäger i en kastrull. Rör i grönsaksbuljong, red av med majsstärkelse löst i vatten och låt sjuda 5 minuter. Avsluta med en smörklick, salt och peppar.

3. Värm grönsakerna i saltat vatten utan lock. Ta bort skinnet från laxbitarna. Lägg upp och garnera med blad, dill och citron. Servera med kokt potatis.

För 4 personer, 1 timme 800 g färsk lax med skinnet kvar 50 g smör salt och vitpeppar Till såsen: 2 dl vatten 2 dl grädde 1 tsk vitvinsvinäger 1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten 1 knapp msk grönsaksbuljong i pulverform 1 msk smör Att äta till: grön sparris sockerärter sojabönor (frysta) kokt potatis blandade blad citron dill 16731138Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!