Saftig lax

Livsstil & fritid2018-02-13 05:35

Gör så här:

1. Hacka och smörfräs en matsked gul lök. Tillsätt tomater från burk, tomatpuré, finhackad chili, socker, vinäger och grönsaksbuljong. Låt koka upp under omrörning så att burktomaterna krossas något. Red med majsstärkelse löst i vatten, lägg i haricots verts och låt sjuda i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

2. Dela laxen i bitar med 2–3 centimeters sida. Ta inte med skinnet om det sitter kvar. Salta, peppra och stek fisken i lika delar smör och rapsolja i 2 minuter med flera vändningar.

3. Vänd ned fisken i såsen och låt allt bli genomvarmt. Servera med ris, blandade blad och citron.

För 4 personer, 25 minuter 4 portionsbitar lax 100 g haricots verts salt och peppar smör och rapsolja Till såsen: 1 burk hela, skalade tomater 1 msk hackad gul lök 1 msk konc. tomatpuré 1 msk hackad chili 1 tsk socker 1 tsk vitvinsvinäger 1 msk grönsaksbuljong i pulverform 1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten Att äta till: ris blandade blad citron 16731137Foto: TT.Foto: TT.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!