Saftig älgfärs

Älgfärsbiffar blir extra saftiga och goda om färsen blandas med tärnad bacon och färsk timjan. Tillsammans med en mustig löksky blir det mat i höstens färger.

Livsstil & fritid2015-09-16 04:00

Gör så här:

1. Skala och skär lökarna i tunna klyftor. Stek dem i lika delar smör och rapsolja i medelvarm panna ett par minuter. Lägg över i en kastrull och tillsätt vatten, rödvin och farinsocker. Koka upp och red av med majsstärkelse löst i vatten. Sjud såsen i 5 minuter på låg värme. Smaka av med kinesisk soja, salt och vitpeppar.

2. Blanda älgfärs med tärnad bacon, ägg, finhackad timjan, salt, vitpeppar och spiskummin. Forma 4 ganska tjocka biffar som steks i lika delar smör och rapsolja i medelvarm panna cirka 5 minuter per sida. Stäng av värmen, lägg på lock och låt biffarna dra på eftervärme i 2–3 minuter.

3. Lägg upp biffarna och slå lökskyn över. Servera gärna med körsbärstomater, stekt eller kokt potatis och blandad råkostsallad.

För 4 personer 30 minuter 400 g älgfärs 140 g tärnat bacon 1 ägg 1 msk finhackad färsk timjan 1 tsk salt 1 krm vitpeppar 1 krm spiskummin smör och rapsolja Till såsen: 2 gula lökar 3 dl vatten 1 dl rödvin 1 tsk farinsocker 1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten 1 msk kinesisk soja salt och vitpeppar Att äta till: körsbärstomater potatis, stekt eller kokt blandad råkostsallad 16731138Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!