För 4 personer, 20 minuter
500 g skinn- och benfri laxfilé
500 g blåmusslor med skal
1 liten gul lök
3 dl vatten
1 tärning fiskbuljong
1/2 dl mild vitvinsvinäger
3 morötter
1 kruka färsk körvel
1 kuvert saffran, 0,5 g
1 msk rapsolja
Att äta till:
flingsalt
12 cocktailkapris
1 citron
bröd
Gör så här:
1. Syna musslorna. Färska musslor ska ha hela och slutna skal. Frysta ska ha hela skal. Skär laxen i bitar med 3 centimeters sida. Skala och hacka den gula löken. Skala och strimla morötterna ganska fint. Hacka hälften av körveln grovt.
2. Fräs hackad lök och morotsstavar med rapsolja i en vid kastrull i en minut. Tillsätt hackad körvel och saffran. Blanda och fortsätt med vatten, mild vinäger och smulad fiskbuljongtärning. Lägg i musslor och laxbitar. Lägg på lock och sjud 7 minuter.
3. Fördela fisk, musslor och saffransbuljong i djupa tallrikar. Garnera med resterande körvel och cocktailkapris. Servera med citron och mjukt bröd.