Rustika pizzor

Livsstil & fritid2017-06-16 07:47

Gör så här:

1. Lös jästen i ljummet vatten. Tillsätt olja, salt och mjöl. Spara lite vetemjöl för att kunna justera degen som inte får bli för hård. Täck och jäs i 30 minuter.

2. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och kavla ut 4 portionspizzor eller 2 helplåtspizzor. Lägg över degen till plåtar täckta med bakplåtspapper.

3. Blanda tomatröra av puré, vitlök, oregano, basilikapesto och olivolja. Bred ut röran på pizzorna men lämna kanterna fria. Lägg tunna skivor mozzarella på tomatröran och avsluta med strimlad skinka, skivade champinjoner och bitar av paprika.

Grädda pizzorna i mitten av ugnen på 250 grader, cirka 4-5 minuter eller till dess de fått färg. Ta ut och garnera med basilikablad.

För 4 personer, 1 timme Till degen: 1/2 paket jäst (25 g) 1 1/2 dl ljummet vatten 1 msk olivolja 1 krm salt 3 1/4 dl vetemjöl 1 dl ljust rågmjöl Till tomatsåsen: 1 dl konc. tomatpuré 1 vitlöksklyfta 1 msk torkad oregano 1 msk basilikapesto 2 msk olivolja Till fyllningen: 250 g mozzarella, 2 påsar 200 g rökt skinka 150 g champinjoner 1 grön paprika färsk basilika till garnering 16731139Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!