Rustik fläskfilé

Livsstil & fritid2017-04-07 08:07

Gör så här:

1. Skala och skär kålroten i drygt centimeterstora bitar. Koka 3 minuter. Sila bort vattnet och stek 2 minuter i rapsolja. Lägg i ugnsfast form. Strö över timjan och salt.

2. Putsa bort onödigt fett och hinnor från fläskfilén. Gnid in med salt och peppar och bryn det runt om i lika delar smör och rapsolja. Lägg köttet ovanpå kålbitarna och sätt in i ugnen på 175 grader i cirka 15 minuter.

3. Koka upp vin, vatten, grädde, timjan, fond och senap. Red med majsstärkelse löst i vatten och sjud 5 minuter. Smaka av med soja, salt och peppar. Låt köttet vila några minuter innan det skivas upp och servera på en kålbädd med sås.

För 4 personer, 40 minuter 700 g fläskfilé salt och peppar smör och rapsolja Till såsen: 1 dl rödvin 2 dl vatten 2 dl grädde 1/2 msk hackad timjan 1 msk konc. kalvfond 1 msk ljus fransk senap 1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten 1 tsk soja Att äta till: 1 normalstor kålrot 4 kvistar timjan rapsolja potatisgratäng blandad sallad 20081339Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!