Rotsaksplättar med bönsallad och kyld dillsås

Livsstil & fritid2017-05-22 08:17

1. Skala och riv potatis och morötter grovt. Strimla purjolöken fint och riv vitlöken. Blanda allt med mjöl, kummin, salt och peppar. Forma 4 biffar och stek dem i lika delar smör och rapsolja i medelvarm panna. Beräkna stektiden till cirka 3-4 minuter per sida.

2. Blanda en förpackning blandade bönor med skalad och fint strimlad rödlök. Färdiga salladsblandningar finns att köpa i påsar som räcker lagom till fyra personer. Lägg salladen som grund och fördela bönblandningen över.

3. Blanda den kalla såsen. Servera rotsaksplättarna nystekta, då är de som godast.

För 4 personer, 20 minuter 6 potatisar 2 morötter 1/2 purjolök 1 vitlöksklyfta 1 msk vetemjöl 1 tsk kummin salt och peppar smör och rapsolja Till såsen: 2 dl lätt crème fraiche 2-3 msk majonnäs 1 tsk vitvinsvinäger 2 msk hackad dill Till bönsalladen: 1 förpackning blandade kokta bönor, ca 225 g 1 påse blandad sallad 1 rödlök 16731138Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!