För 4 personer, 35 minuter
8 fasta potatisar
2 rödlökar
2 morötter
1 liten kålrot
2 palsternackor
1/2 rotselleri
2–3 msk rapsolja
3 kvistar rosmarin
flingsalt och svartpeppar
Till tomatskyn:
1 liten gul lök
1 dl hackad persilja
2 msk olivolja
1 liter vatten
4 msk konc. tomatpuré
2 tärningar vegetarisk buljong
1 lagerblad
2 msk majsstärkelse + 3 msk vatten
Gör så här:
1. Tvätta och dela potatisarna klyftor. Skala och skär rödlök och rotsaker i bitar. Tippa ut allt på ett ugnsfast fat och ringla över olja. Krydda med hackad, färsk rosmarin, flingsalt och svartpeppar. Rosta i ugnen på 225 grader i 10–15 minuter.
2. Fräs hackad gul lök, tomatpuré, olivolja och hackad persilja i en kastrull. Späd med vatten, tillsätt buljongtärningarna, lagerblad och en red med majsstärkelse löst i vatten. Låt skyn koka upp och sjuda i 10 minuter.
3. Vänd ned rotsakerna och fortsätt att sjuda sakta några minuter eller tills de är mjuka med visst tuggmotstånd. Smaka av med salt och peppar. Servera med ett gott bröd.