För 4–6 personer, 2 1/2 timme
1 kg putsad rostbiff
1 1/2 tsk salt
1 tsk vitpeppar
1 krm curry
Till potatissalladen:
1 kg potatis av fast sort
2 dl majonnäs
3 dl crème fraiche
1 tsk fransk dijonsenap
2 msk fint strimlad purjolök
1 tsk hackad inlagd kapris
1 msk hackad persilja
1 tsk vitvinvinäger
salt och svartpeppar
Att äta till:
blandad sallad med isbergssallad, gurka och tomat
pickelsgrönsaker
groddar
Gör så här:
1. Gnid in köttet med kryddorna. Stick in en stektermometer i tjockaste delen, lägg på ugnsfast fat och sätt in allt i ugnen på 140 grader. Stek till dess kärntemperaturen är cirka 56 grader. Ta ut och svep in i folie. Kyl köttet innan det skivas upp och serveras.
2. Skala och koka potatisarna. Häll upp och låt de kallna helt. Under tiden blanda majonnäs och crème fraiche. Smaksätt med fransk senap, purjolök, kapris, persilja och vinäger.
3. Dela potatisarna i bitar och vänd ned i majonnäsblandningen. Smaka av med salt och peppar. Kyl potatissalladen före servering. Servera med fins köttskivor, sallad, pickelsgrönsaker och groddar.