Rostat från grunden

Livsstil & fritid2017-04-15 07:55

Gör så här:

1. Putsa, krydda och stek köttet i ugnen på 150 grader till kärntemperaturen är 56-60 grader. Vänta minst 25 minuter innan det skivas upp.

2. Skala och dela rotsaker och lök i bitar. Sprid ut allt på ugnsfast fat, ringla över olja och krydda med rosmarin, salt och peppar. Stek 20-25 minuter i ugnen på 175 grader efter det att rostbiffen är klar.

3. Fräs hackad gul lök och persiljestjälkar med smör i en kastrull. Tillsätt vatten, portvin och fond. Koka upp, red med majsstärkelse löst i vatten och sjud 5 minuter. Färga med soja, salta , peppra och sila. Skär köttet i tunna skivor och servera det ljummet med varm sås och nyrostade rotsaker.

För 4 personer, 2 timmar 800 g nötinnanlår 1 tsk svartpeppar 1 msk salt Till rotsakerna: 6 potatisar av fast sort 1 kålrotshuvud 4 morötter 100 g schalottenlökar 1 msk rosmarin salt och peppar rapsolja Till skyn: 1 msk smör 1 liten gul lök 1 dl persilja 3 dl vatten 1 dl portvin 1 1/2 msk konc. kalvfond 1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten 1 msk soja 20081339Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!